Welpen (7-11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets avontuurlijks te doen en leuke dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

Zowel jongens als meisjes van 7 tot 11 jaar kunnen bij de welpen terecht. De welpen kun je herkennen aan hun groene blouse. Scouting Hoogeveen heeft twee welpengroepen met elk hun eigen opkomsttijden (zie rechter kader). De activiteiten die beide groepen bieden, zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden van Scouting. Het werken met deze activiteitengebieden zorgt niet alleen voor variatie in ons programma, maar geeft kinderen vooral een gezellige en leerzame tijd bij ons.

Buiten in het bos of rondom ons clubgebouw de Kaketoe hebben we voldoende ruimte om bijvoorbeeld 'levend stratego', smokkelspellen en survivalspellen te spelen, of maken we een kampvuur. Leuk en lekker om je eigen maaltijd op te bereiden en marshmallows te roosteren.
Veiligheid vinden we belangrijk. Daarom leren we hoe je veilig vuur maakt (en dooft), hoe je je zakmes (niet!) gebruikt en leer je enige basiskennis EHBO. Je leert ook belangrijke Scoutingtechnieken, zoals kaart en kompas lezen, knopen of een hike lopen. En niet te vergeten, zoals dat bij Scouting past, gaan we ook op kamp. Ieder jaar gaan we naar het Noordelijk Pinksterkamp (NPK). We kamperen ook wel eens op het terrein van de Kaketoe. 

Kom kijken wat we doen!

Wil je een keer komen 'proefdraaien', neem dan contact met ons op. Geef daarbij even aan welke opkomsttijd en daarmee welke groep je voorkeur heeft. Houd er wel rekening mee dat er een wachtlijst kan zijn. Voor onze vereniging zijn wachtlijsten natuurlijk een goed teken, maar aan de andere kant ook vervelend. Je moet soms even wachten, maar we proberen je zo goed mogelijk een indicatie te geven wanneer je een e-mail of telefoontje van ons kunt verwachten en er een plekje voor je is.