Clubhuis de Kaketoe

Scouting Hoogeveen is te vinden aan de Voltastraat 35, 7903 AA Hoogeveen en beschikt over een clubgebouw, een omliggend grasveld voor activiteiten en kamperen, een kampvuurkuil en een klein bos. Deze faciliteiten zijn te huur voor scoutinggroepen, scholen en verenigingen. Maar is uiteraard ook te huren voor feesten, familiedagen of reünies.

In de Kaketoe houden wij op de vrijdagavond en zaterdag onze opkomsten in de verschillende ruimtes. Op de begane grond hebben wij twee grote ruimtes die geschikt zijn voor opkomsten, twee toiletten en een nette keuken. Één verdieping hoger vinden wij het stamhok met een bar, lekkere stoelen, een bank, geluidsinstallatie en televisies voor het nodige vermaak. Het hele gebouw wordt verwarmd met centrale verwarming en er is goed internet beschikbaar. Buiten het gebouw is naast, en achter het gebouw een grasveld met plek voor tenten of spellen, en nog iets verder is een klein bos met daarin verstopt onze gloednieuwe kampvuurkuil. Voor het gebouw is een groot plein.

In het gebouw kan in de opkomstruimtes veilig geslapen worden, en alle ruimtes zijn voorzien van gekoppelde brandmelders en noodverlichting.

Bereikbaarheid

De Kaketoe ligt op 10 minuten lopen van zowel het stadscentrum, als het treinstation van Hoogeveen. Er is voldoende ruimte voor fietsen in de stalling en naast ons terrein is aan de weg veel parkeergelegenheid.

Op dit moment is er geen verhuur, dat zal loop 2021 wel weer kunnen.