Welpen (7-11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets avontuurlijks te doen en leuke dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd?

Zowel jongens als meisjes van 7 tot 11 jaar kunnen bij de welpen terecht. De welpen kun je herkennen aan hun groene uniform. Scouting Hoogeveen heeft twee welpen groepen met elk hun eigen opkomst tijden (zie rechter kader). De activiteiten die beide groepen bieden, zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden van Scouting. Het werken met deze activiteitengebieden zorgt niet alleen voor variatie in ons programma, maar geeft kinderen vooral een gezellige en leerzame tijd bij ons.

Buiten in het bos of rondom de Kaketoe hebben we voldoende ruimte om bijvoorbeeld 'levend stratego', smokkelspellen en survivalspellen te spelen. En zoals je van Scouting mag verwachten, maken we ook graag een kampvuur. Leuk en lekker om je eigen maaltijd op te bereiden en  marshmallows te roosteren. Veiligheid vinden we belangrijk. Daarom leren we hoe je veilig vuur maakt (en dooft), hoe je je zakmes (niet!) gebruikt en enige basiskennis EHBO. We leren je ook belangrijke Scoutingtechnieken, zoals kaart en kompas lezen, knopen of een hike lopen. En niet te vergeten, zoals dat bij Scouting past, gaan we ook op kamp. Ieder jaar gaan we naar het Noordelijk Pinksterkamp (NPK). En we kamperen ook wel eens op het terrein van de Kaketoe. 

Kom kijken wat we doen!

Wil je meer informatie over onze welpen groepen of wil je een keer komen 'proefdraaien', neem dan contact met ons op. Geef daarbij even aan welke opkomsttijd en daarmee welke horde je voorkeur heeft. Houd er wel rekening mee dat bij de (beide) hordes een wachtlijst kan zijn. Voor onze vereniging zijn wachtlijsten natuurlijk een goed teken, maar aan de kant ook vervelend. Je moet soms even wachten voor je kunt komen 'proefdraaien'. We proberen je zo goed mogelijk een indicatie te geven wanneer je een e-mail of telefoontje van ons kunt verwachten en er een plekje voor je is. 

    

Kon-Tiki / Ter Stege

Contact

 

Wil je meer informatie?
Mail dan naar:

ledenadministratie@scoutinghoogeveen.nl

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok